19 april 2011

Bland regnskogens toppar

Nu har Tessie och Assal lyft från Ghanas mark och vi var alla överens om att dessa dagar gått otroligt snabbt men att vi också hunnit med otroligt mycket! Vi har inte legat på latsidan! Här följer en rad av bilder från vår resa västerut längs kusten och inåt landet. Enjoy!


På måndagförmiddag tog vi taxi till Kakum National Park, en 40 minuter från Cape Coast där turistattraktionen under dagen är the Canopy Walk Way, medan man nattetid kan gå på 'Animal Walk'.






Var man feg så skulle man hålla vänster och då passerade 3 broar, men var man modig, så som vi alla tre var så passerade man hela 7 hängbroar, som hängde 40 meter över marken. Lagom läskigt var det, men inget för den höjdrädda! :)


Gruppbild bland regnskogens trädtoppar:)


Vi besökte Hans Botel på vägen hem från Kakum, för att klappa krokodiler. Lite läskigt var det allt. Kan stolt berätta att jag var den enda av oss tre som vågade :D Tessie tror att dem gick på lugnande, för dem rörde sig knappt, om så var fallet så tackar jag för det! Fina gula fåglar flög runt och hängde i träden runt om den gröna dammen där krokodilerna simmade runt.

Efter lunch på den vegetariska resaturangen Baobab tog vi vid tre-tiden bussen hem mot Accra, trötta men nöjda med vår helg.



Det var nog meningen trots allt, tror jag, att bussens fläktrem på väg hem från Cape Coast skulle gå sönder, bara så att mina gäster (blev tvingagde till) fick uppleva att åka trotro (=det mest effektiva och billigaste sätt att ta sig runt Ghana) Det var inte så farligt sa dem, men detta var en sval dag så även om det inte fläktade höll svetten sig borta någorlunda. Jag är glad dock, att det var en sval dag och inte en het, då hade mungiporna på denna bild pekat neråt och de hade suttit med sina näsdukar (handkerchiefs) i handen som dem var och varannan sekund hade använt för att torka bort svetten som lackat sig i pannan.

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Nu lägger jag en kommentar, fina bilder och modigt att klappa krokodilen.

taz sa...

härligt och tack för att du inte la upp några shiny pics :) ska bli kul att se restsen! puss o kram

Assal sa...

Tvättade min hanky idag =) det behövdes kan jag säga haha.
Snart kommer fler bilder ;) Puss

marirose sa...

Så många akviteter och platser det finns att besök runt dig. Kul med gäster. R-M