27 februari 2011

"idag har jag matat apor och badat i vattenfall"














Tidigt på morgonen, innan solen gått upp satte vi oss i en minibuss som tog oss till Volta region, mer specifikt Tafe-Atome Monkey Sanctuary och Wli Waterfall.
Aporna i Tafi-Atome som beskrivs som gudar av lokalbefolkningen, tas väl omhand om och matas dagligen, om inte av oss turister så av befolkningen själva. Vi hade med oss bananer ut i skogen, när vi gick på vår hike för att hitta aporna. Denna tidiga morgon var dem svårfunna, men när dem väl tittade fram blev jag otroligt fascinerad. Sträckte man fram en banan skalade dem den och ryckte snabbt frukten ur handen för att hoppa högre upp i träden och njuta av födan.












Efter en timmes eller mer, skumpande körning från the Monkey Sanctuary nådde vi platsen där vi skulle starta vår vandring för att kunna ta oss till Wli waterfalls. Vår guide, minns jag inte vad han hette eller vad han sa, för jag var hela tiden ett steg bakom, med kameran i högsta hugg och ögon som spejade efter unika djurarter och eller vyer.
Aporna var det mest exotiska jag såg den dagen, men vilken natur, men blev ju amazed vart man än vände blicken. Cirka 45 minuters vandring in i regnskogen och sedan var vi framme, vid detta fantastiska vattenfall. Vi tog ett dopp, och det var nog nått av de coolaste jag gjort i badväg, haha. Vilken känsla det var att stå under ett vattenfall som forsar ned med sådan kraft. Jag hade dock fullt upp med att hålla linserna på plats och fick blunda största delen av tiden. Men känslan var där!

5 kommentarer:

Thomas sa...

Fantastiskt vackert! Får nog sätta det på min resmåls-lista

Energia sa...

Vilka vattenfall och vad spännande med aporna!

Vilket paradis!

Sophunny sa...

Ja, Thomas, gör det! Du kommer inte bli besviken, det kan jag lova.

Stina, sådana dagar är lika med paradis!

marirose sa...

Så roligt att veta att du är med om allt detta Sophia - sida vid sida med Ghanas natur. Jättemysigt med aporna - jättesöta med sitt vita skägg. Och vattenfallet - rena massagen ser det ut som. undry

Rebecca wallin sa...

Ohh jag älskar vattenfall, är något magiskt över det!