12 april 2011

smått o gott från de senaste dagarna!




Jamestown, en fattig stadsdel i Accra, med byggnader från kolonialtiden. Nedan, James Town Light house, ett stenkast därifrån James Fort samt Ussher Fort. Nere vid stranden bor fiskarna (människorna inte djuren, jo dem också, fast i havet). 1800 kanoter huserar här och i området röks även fisken för att sedan säljas på marknader runt om i Accra.



JayNii Streetwise Foundation är ett barnhem/musikskola för mindre priviligerade eller t.o.m föräldralösa barn. Här får dem mat, boende och skolgång samt att dem stärker deras självkänsla och självförtroende genom musik och dans. Inspirerande minst sagt.



Bilden av att alla kvinnor och män bär varor på huvudet i Ghana och kanske t.o.m Afrika - ja, det stämmer!


Traditionella pärlor, som antingen knyts runt midjan eller runt handleden.
Tyger i regnbågens alla färger och mönster. Priserna varierar mellan 2,5-5 cedi (10-20SEK) per yard. Kvinnor på Makola market i full färd att sälja, köpa och inte minst pruta priser!



Tessie drömmer om en batikmålning där uppe väggen - till slut så slog hon till och nöjd blev hon!
Vi tre i taxi påväg till stranden! Det är fortfarande lika kul att pruta på priserna, skrattar han skrattar jag leker han allvarlig är jag allvarlig och så kommer vi fram till ett fint pris tillsammans, där båda blir nöjda, även om han låtsas som om att det är ett dåligt dåligt pris:)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att pruta är en livsstil. Har själv lust att pruta På en del varor här i Sverige också.
Det slog mig när jag såg bilderna att det är så mycket färg i Ghana. Härligt.
Kram Mamma

sally sa...

hejhej!
bra att du håller oss uppdaterade, tessie är inte lika duktig på det!
kram
sally

och var är mina solglasögon, tessie?

Sahar sa...

Ååå så söta ni är i Taxin..me likey :) Verkar jätte härligt med värmen, stranden, shopping med massa prutning (de älskar säkert taz)

Saknar er, inte länge tills vi ses nu ju. /Balls

marirose sa...

Inga ord kan förstås ersätta verkligheten men dina inlägg och bilder gör att jag höjer på ögonbrynen. Vilken färgrikedom och härligt att höra och se att du ser, hör, doftar, känner allt detta. Malmö idag:Helt påskledig från en klarblå himmel. Till mamma ikväll för att äta,umgås och trivas. Kära Hälsningar Rose-Marie