11 januari 2010

dumma jävla gubbe

Det var en rolig syn att se morfar sitta vid skype och prata med dottern och barnbarnet. Utrikes dessutom, ända från England. Morfars lite dementa sambo frågade, är hon utrikes men förstod sig inte på hur eller vad som hände, utan bara skakade på huvudet. Prata till en dator, vet hon ens vad en dator är? Och då ska vi inte nämna laptop. Att se den man pratar med, va? Utrikes, va? Ja det var kul.

Morfar tyckte om det. Efter en stunds pratande så sa han, vem är det på den lilla bilden där nere? Det är du morfar, sa vi i kör. Då skrattade han till och började gunga på stolen för att se så att bilden följde med, och det gjorde den.

Efter att vi var klara sa jag till honom att det kanske skulle vara bra och skaffa en sådan, laptop och internet behövs ju också?

INTERNET? skrattade han till...
Nej, jag antar att det räcker med platt-tv han har i vardagsrummet som annars är helt inrett efter allt annat än modernitet.

En annan rolig grej; morfar brukar alltid kivas med Aina om allt möjligt och så igår sa Aina att vi borde få in lite värme i finrummet där vi skulle sitta och äta genom kaminen som står i vardagsrummet intill. Då sa morfar medan han flinade; ska jag hämta en sked då? Aina skakar på huvudet och säger, äh dumma jävla gubbe, sen vänder hon sig om och går. Jag skrattade och morfar likaså.

1 kommentar:

marirose sa...

Härligt att ha humor och värme till demensen när den presenterar sig. Och vi blir ju glada när de har roligt tillsammans. Ja, det blev en upplevelse för far (morfar). Han roades av Skype.